089/30.92.10   |   gcterkommen@hoeselt.be   
 
   
 
         
 
Upcycling
Maandag 29 januari 2018 - 19:00 - Bibliotheek
Hou je ervan om oude dingen nieuw leven in te blazen? Vind jij ook voldoening in het redden van iets wat normaalgezien in de vuilbak beland? Kom bij vrienden en familie verrassend en origineel uit de hoek met jouw unieke kunstwerken. Hoe? Dat leer je tijdens deze workshop!
10 euro
Meer info
Sociale fotoreportages maken
Woensdagen 31 januari en 7 februari 2018 - 19:30 - vergaderlokaal 1 GC Ter Kommen
Een sociale reportage is een beeldverhaal waarbij je met een korte serie foto’s de sfeer van een gebeurtenis of evenement weergeeft. In deze workshop leer je hoe je een reportage kan maken van je reis, een gebeurtenis of evenement.
28 euro (min. tarief 14 euro)
Meer info
Het verhaal van cholesterol
Maandag 26 februari 2018 - 19:30 - Bibliotheek
De meeste verhalen over cholesterol klinken negatief. Cholesterol wordt aan overgewicht en aan hart- en vaatziekten gerelateerd. Maar ons lichaam heeft cholesterol ook nodig.
Wat kan je eten en wat niet? Naast een stukje wetenschappelijk onderbouwde theorie krijg je vooral concreet bruikbare tips. Deze lezing geeft een opheldering over de goede en minder goede kanten van cholesterol.
5 euro
Meer info
Koken met moestuingroenten
Woensdagen 14, 21 en 28 maart 2018 - 19:30 - Keuken GC Ter Kommen
Koken met seizoensgroenten is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe maak je pastinaak of snijbiet lekker klaar? Kan je ook iets anders dan soep koken van die bergen courgettes of pompoenen? Er wordt met moestuingroenten aan de slag gegaan en er worden eenvoudige, lekkere en duurzame gerechten op tafel getoverd.
45 euro (min. tarief 33 euro)
Meer info
Tattoo's
Maandag 26 maart 2018 - 19:00 - Bibliotheek
Het kan een echt kunstwerk zijn, maar één dat je wel je hele leven lang zal meedragen, dus je kan maar beter een weloverwogen beslissing nemen wat betreft het laten plaatsen van een tatoeage. We nemen een kijkje in het verhaal achter de tattoo en wat er allemaal bij komt kijken.
5 euro
Meer info
Lactosevrij koken
Woensdag 11 april 2018 - 19:30 - Keuken GC Ter Kommen
Een verhelderende workshop waarin je informatie opdoet én kookt. Je vragen over lactose-intolerantie krijgen antwoord. Samen bereid je lekkernijen die lactosevrij zijn. Ontdek nieuwe mogelijkheden in de keuken!
22 euro (min. tarief 15 euro)
Meer info
De -ismes in de kunst
Donderdag 19 april 2018 - 19:30 - vergaderlokaal 1 GC Ter Kommen
Over impressionnisme, kubisme, expressionisme, dadaïsme, modernisme, ...

We volgen een stilistische lijn doorheen bijna twee eeuwen kunstgeschiedenis, van neoclassicisme tot postmodernisme.
5 euro
Meer info
VR-bril
Maandag 30 april 2018 - 19:00 - Bibliotheek
Een ritje in een rollercoaster maken, een personage zijn in een horrorspel of een parachutesprong doen uit een vliegtuig. Het kan allemaal met de VR-bril. Niets is te gek! Tijdens deze infosessie krijg je de kans om verschillende demo’s te proberen. Een unieke kans om niet te missen!
5 euro
Meer info
Klassiekers in de muziek
Maandag 28 mei 2018 - 19:00 - Bibliotheek
We sluiten het vormingsjaar in de bibliotheek af met een boeiende lezing over een muzikaal thema. Hou zeker de facebookpagina van Bibliotheek Hoeselt in het oog voor meer informatie!
5 euro
Meer info